Върховна касационна прокуратура е получила седем страници материали от Централното управление

...
Върховна касационна прокуратура е получила седем страници материали от Централното управление
Коментари Харесай

НАП предостави 7 страници материали по списъка на Кирил Петков

Върховна касационна прокуратура е получила седем страници материали от Централното управление на Национална агенция за приходите във връзка със листата на премиера Кирил Петков. Това съобщават от държавното обвиняване, като прецизират, че документите са получени на 22 февруари, а ВКП е  започнала проверка по листата на премиера с 19 лица, които съгласно медийни изявления са забъркани в корупционни практики.

Припомняме, че прокуратурата стартира инспекция на лист от лица, посочени от премиера Кирил Петков на срещата му с основния прокурор Иван Гешев при започване на месеца. По време на срещата министър-председателят е цитирал имена и прякори на лица, които съгласно него са в основата на икономическата и престъпна престъпност в страната и по отношение на които не са подхванати нужните дейности за търсене на наказателна отговорност. Последваха разпити по тематиката на премиера Кирил Петков и началника на кабинета му Лена Бориславова, която е участвала на диалога с Гешев, продължил час и половина.

Преди да бъде разпитан в прокуратурата на 9 февруари Петков уточни, че носи лист с 19 имена, които по думите му, имат въздействие както върху престъпни, по този начин и върху стопански закононарушения. 20-ият човек от листата е основният прокурор Иван Гешев, уточни по-късно министър председателят, обяснявайки от кое място идва разминаването в листата с 19 души, който съобщи на прокуратурата и оповестеното от него преди този момент в Брюксел, че има информация за 20 лица, за които има обществени данни, че евентуално са свързани с закононарушения. 

" Попитаха ме за какво 19 индивида, а преди този момент в Брюксел съм приказвал за 20. Аз им споделих, че предадох обществена информация за 19 лица като има информация и за 20-я, а в действителност е 20-я е този, на който я предадох (главния прокурор Иван Гешев, бел. ред.) ", сподели Кирил Петков и добави, че цялата информация е предадена към Иван Гешев и основната прокуратура. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР